Een Vogelvriendelijke tuin. Zo doe je dat!

Dit artikel is onderdeel van: Hoveniers gepubliceerd op: 31/01/2022

Lijkt u het leuk om meer vogels in de tuin te hebben? Wij hebben wat tips voor u waardoor vogels sneller een bezoekje zullen brengen aan uw tuin.

Nestkastje

Het begin van de lente is een belangrijke periode voor vogels. Het broedseizoen komt eraan en ze zullen op zoek moeten naar een geschikt plekje. In de stad is het soms lastig voor vogels om een plek te vinden. Als u nestkastjes plaatst in de tuin helpt u de vogels en kunt u ook nog eens genieten van meer vogels in de tuin! Het is hierbij wel van belang dat er wordt gekeken naar het soort vogel dat u wilt aantrekken. Het is namelijk per soort verschillend op welk nestkastje u moet hebben en waar het nestkastje moet hangen

Begroeiing

Als de vogels eenmaal een geschikte plek hebben gevonden, moet het nestje ook nog gemaakt worden door de vogels. Dit doen ze met losliggende takjes, blaadjes of veren. Laat dus af en toe eens een takje liggen. Dan zullen ze de benodigdheden voor hun nestje in uw tuin vinden.

Veel verschillende soorten bomen en struiken in de tuin is fijn voor vogels. Toch heeft iedere vogel weer andere wensen. Zo kan een hoge boom voor schaduw plekken zorgen en een dichte haag voor beschutting. Door te variëren in bomen en struiken, zullen verschillende soorten vogels zich thuis voelen.

Eten en drinken

Naast een plek om te broeden hebben vogels ook water nodig. Een waterbak neerzetten is dan ook een goed idee. Vogels hebben water nodig om te drinken maar ook om zich in te wassen.

De laatste tip: zorg voor planten die insecten aantrekken. Vogels eten over het algemeen zaadjes van planten of insecten. De insecteneters komen voornamelijk af op planten die bloeien en daardoor insecten aantrekken.

Een paar kleine aanpassingen kunnen uw tuin al een stuk aantrekkelijker maken voor vogels. Wilt u een hovenier inschakelen om u te helpen? Neem gerust contact op met ons.